V ponedeljek, 7. oktobra 2019, smo imeli učenci 8. a in b naravoslovni dan z naslovom Hrana, vonji in okusi. Odvijal se je na naši šoli.

Ko smo ob 8.20 prišli v šolo, smo se zbrali v likovni učilnici, kjer smo imeli predstavitev dneva dejavnosti in predavanje o aditivih v prehrani. Izvedeli smo, da je hrani v današnjem času dodano veliko različnih snovi, ki hrani podaljšajo rok uporabe, polepšajo barvo in podobno. Ko smo končali s predavanjem, smo se učenci 8. b odpravili v učilnico petega razreda, kjer smo vonjali vate, prepojene z nam poznanimi vonji. Vonje smo poskusili uganiti in naša predvidevanja pisali na delovni list, ki smo ga na koncu tudi preverili. Nato smo se vrnili v likovno učilnico, kjer smo ugibali okuse. Vsak je dobil deset lončkov, v katerih so bile različne tekočine. Vsaki tekočini smo določili okus. Izbirali smo med okusi: sladko, kislo, grenko, slano, umami ter voda (tekočina nima okusa). 8. a razred je ravno tako opravil obe dejavnosti.

Na koncu naravoslovnega dneva smo se vsi osmošolci zbrali v učilnici, kjer smo izvedeli veliko o hrani po svetu in prihodnosti hrane.

Naravoslovni dan je bil zelo zabaven in zanimiv.

 

Zapisala učenka 8. b: Pika Mušič