Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

Tekaški tabor – Pokljuka

Dec 30, 2021 | Šola v naravi

V sredo, 1. 12. 2021, se je 41 osmošolcev skupaj z učitelji Alešem, Darjo, Janijem, Mihom, Leo in Andrejo odpravilo na Pokljuko, kjer smo tri dni preživeli na tekaškem taboru. Tam so se učenci spoznavali z njim novo smučarsko disciplino, smučarskim tekom. Nastanjeni smo bili v  hotelu Center, kjer nas že dobro poznajo in vedno lepo poskrbijo za nas.

Letos nam je Pokljuka pokazala še svojo drugo plat, decembrsko. Dnevi so bili krajši, hladnejši, sneženi in megleni. Trzincev pa tudi takšno vreme ne ustavi.

Kmalu po prihodu smo se odpravili na sneg, sestavili štiri skupine in se prek iger na snegu začeli seznanjati s tekom na smučeh.

Ker je Pokljuka znan biatlonski center, so imeli učenci priložnost spoznati biatlonske proge, kjer so v tem času trenirali tudi mnogi tuji tekmovalci. Žal se letos, zaradi epidemioloških omejitev, učenci niso mogli sami preskusiti v streljanju s puško. So pa videli kakšne puške uporabljajo, kakšne so tarče in kakšno tehniko teka uporabljajo biatlonci.

Zadnji dan smo se skupaj odpravili na pohod na tekaških smučeh proti Uskovnici.

Pred večerjo so učenci tudi malo pogledali v knjige. Pouk  je bil bolj sproščen kot po navadi, malo kemije, matematike in zanimiva tehnika.

Po večerji so si učenci, seveda skupaj z učitelji, pripravili dva družabna večera, na katerih ni manjkalo zabavnih igric in smeha.

Domov so se vrnili veseli, zadovoljni, zdravi, polni vtisov in novih športnih znanj, kar je bil  tudi glavni namen tabora.

Pohvaliti je potrebno vse učence, saj so bili izredno delavni, prijetni in so se držali vseh pravil, ki smo jih na začetku postavili. Teh pa letos zaradi omejitev ni bilo prav malo.

Upam, da še kdaj vidimo na tekaških smučinah.

 

Andreja Vrhovec Kavčič, prof. šp. vzg.

Dostopnost