Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

URNIK KNJIŽNICE

 

dopoldan 8.00 – 10.30
popoldan 12.00 – 14.00

 

Tel: 01 2350 656
E-naslov: melita.rus(at)os-trzin.si

 


 

 

Knjižnični red

 

Članstvo in izkaznica

Vsi učenci in delavci šole so člani knjižnice. Članarine ni. Uporabniki knjižnice ob vpisu prejmejo izkaznico, s katero si lahko izposojajo knjige in uporabljajo računalnik. Vsak učenec dobi prvo izkaznico zastonj. Ko je izkaznica polna, dobi učenec novo brezplačno. Če učenec izkaznico izgubi ali poškoduje, za novo izkaznico plača 0,50 € na položnici za mesečne stroške.

 

Izposoja gradiva
  • Učenci si lahko izposojajo le leposlovne in poučne knjige. Video-kasete, CD-plošče in DVD-ji so namenjeni za uporabo pri pouku, zato si jih lahko izposojajo samo učitelji.
  • Strokovne knjige, enciklopedije, leksikoni in atlasi, ki tvorijo priročno knjižnico, niso za izposojo. Tudi revije lahko učenci berejo le v čitalnici.
  • Izposojevalni rok je 15 dni z možnostjo enkratnega podaljšanja. Knjige za domače branje in bralno značko morajo učenci vrniti v roku in jih ne podaljšujemo.
  • Brez izkaznice gradiva ne izposojamo. Prav tako si učenci ne morejo izposojati knjig za nekoga drugega ali na tujo izkaznico.
  • Učenec ima lahko sposojenih največ 5 knjig.

 

Pravila vedenja

V knjižnici veljajo pravila dostojnega obnašanja. Učenci lahko delajo domače naloge, uporabljajo računalnik in se tiho pogovarjajo.

 

Dostopnost