Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

Tekaški tabor Pokljuka

Mar 16, 2022 | Šola v naravi

V ponedeljek, 7. 3. 2022, smo se odpravili na Pokljuko, ki je letos izjemoma pet dni gostila 52 sedmošolcev na tekaškem taboru.

Pokljuka nas je letos pričakala v vsej svoji lepoti, obsijana s soncem, obdarjena s snegom in gostoljubno namestitvijo. Po opravljenih začetnih preizkusih znanja smo učitelji smučarskega teka, Aleš, Miha, Jani, Lea in Andreja, sestavili pet homogenih skupin, ki so glede na predhodno znanje opravljale  program učenja teka na smučeh.

Najprej so se učenci seznanili s teorijo teka na smučeh, tekaško opremo, nato pa so začeli s praktičnim delom. V petih dneh so vsi učenci osvojili klasično tehniko teka, večinoma prek iger na smučeh, podali smo se tudi na dva daljša pohoda na smučeh  proti Uskovnici in Javorniški Planini. Večina učencev se je poskusila tudi v drsalni tehniki teka. Tabor smo zaključili s tekmovanjem v spretnostnem poligonu.

V sredo smo odšli brez smuči na zimski pohod pod Viševnik, kjer sta nam na smučišču učitelja Jani in Miha pokazala kako se gradi pravi iglu. Učenci so ob tem dobili tudi nove informacije, kako se pozimi preživi v naravi.

Na tekaških smučinah smo imeli čast spoznati tudi našo najboljšo tekačico, dobitnico bronaste olimpijske medalje iz Vancouvra, Petro Majdič. Vse učence je lepo pozdravila, se z njimi slikala in nam vsem namenila nekaj spodbudnih besed. Poleg Petre Majdič so z nami delili tekaške proge tudi biatlonci z Jakovom  Fakom na čelu.

Poleg športa pa so učenci tudi malce pogledali v knjige. Pouk, ki so ga vodili Dragica, Aleš, Lea in en dan tudi Irena, je bil bolj sproščen kot sicer, a vendar so učenci tudi k temu delu pristopili resno in odgovorno.

Seveda tudi zabavni večeri niso manjkali, veliko smeha, igric in plesa je naredilo vsak dan popoln.

Lepo vreme s soncem nas je razveseljevalo vseh pet dni. Program smo izpeljali uspešno in upam, da bo veliko učencev staršem ali pa prijateljem predlagalo, da se še kdaj skupaj z njimi podajo na tekaške smuči.

 

Andreja Vrhovec Kavčič, prof. šp. vzg.

 

Dostopnost