Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

PETOŠOLCI MED NAVIJAČI NA POKLJUKI

Jan 6, 2023 | Dnevi dejavnosti

Nekaj dni pred novoletnimi počitnicami smo izvedeli, da bomo odšli na tekmo na Pokljuko navijat za naše biatlonke. Izdelali smo prečudovit navijaški plakat in komaj čakali, da pride četrtek.

V razredu smo pojedli malico, nato pa smo skupaj s spremljevalci odšli na avtobus. Vožnja je bila sicer dolga, a je hitro minila. Ko smo prispeli na Pokljuko, smo se razveselili snega.

Izstopili smo z avtobusa in se napotili proti prizorišču. Na poti do šotora sem štela avtobuse, ki so bili parkirani ob cesti. Bilo jih je kar 35 in še so prihajali za nami. Nato smo zagledali kuža Pazija – maskoto  Zavarovalnice Triglav in se z njim pozabavali.

Zavili smo v šotor, kjer smo dobili krof in topel čaj. Ko smo pojedli in popili, se je začel koncert skupine BQL. Znala sem besedila vseh pesmi – sošolka je imela od začudenja na široko odprta usta.  

Kasneje smo odšli na tribune, kjer se je koncert nadaljeval. Razglasili so tudi rezultate natečajev za naj navijaški ples in plakat. Naš plakat se je uvrstil med 10 finalistov, kar je zelo dobra uvrstitev. Vsi smo komaj čakali, da se nam bodo predstavili člani slovenske moške reprezentance: Jakov Fak, Rok Tršan, Miha Dovžan in drugi, biatlonke pa so se že ogrevale za tekmo.

S tribune smo imeli dober pogled na začetno startno mesto, tarče in kazenski krog. Glasno smo navijali, ko sta nastopili naši tekmovalki. Nismo si ogledali celotne tekme, saj nas je malo zeblo v noge, hoteli pa smo se izogniti tudi gneči na cesti.

V Trzin smo prišli okrog 17. ure in počakali starše. Imeli smo se lepo in skupaj preživeli krasen dan.

 

Zala, Pia in Karin

Dostopnost