Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI NA KRVAVCU

Jan 15, 2023 | Šola v naravi

V ponedeljek, 19. decembra 2022, smo se s šestima razredoma odpravili v zimsko šolo v naravi na smučišče Krvavec. Krvavec nas je pričakal obsijan s soncem in zadostno količino snega. Nastanjeni smo bili v hotelu Krvavec, ki leži neposredno na smučišču.

Po opravljenem preverjanju začetnega znanja alpskega smučanja smo učitelji smučanja sestavili pet homogenih skupin, ki so glede na znanje smučanja izvajale program učenja alpskega smučanja vseh pet dni. V torek popoldne smo izvedli tehnični dan z naslovom Ročne spretnosti, ki ga je izpeljala učiteljica Vesna. V sredo zvečer pa smo se odpravili na zimski nočni pohod in se ob razlagi učiteljice Maje podučili o zvezdah, planetih in satelitih na našem nebu.

Vsak večer smo zaključili dan z zabavnim programom, kjer ni manjkalo glasbe, petja, plesa in smeha. Šestošolci so pokazali svoje talente in uprizorili lep večerni program tako zase kot tudi za učitelje.

Program zimske šole v naravi smo izpeljali uspešno. Dvajset začetnikov smučanja se je naučilo smučati po modrih progah, ostali smučarji pa so svoje znanje smučanja izboljšali. Učiteljici razredničarki Maja Završnik in Vesna Rakef ter Katja Kordiš in moja malenkost smo neizmerno uživali ob generaciji šestošolcev, ki so teden preživeli brez telefona in ostalih avdio-video naprav.

Dan pred božičem me je presenetilo elektronsko sporočilo učenke, ki naj ostane skrivnost, a je meni polepšalo praznike.  »Hvala vam za najboljšo šolo v naravi, bila je res super!« Naj nam dogodivščine s Krvavca ostanejo lepo zapisane v spominu.

 

Jani Muha, prof. šp. vzg.

Dostopnost