Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

3. razred: TABOR – Prvine

Feb 17, 2022 | Šola v naravi

V sredo smo tretješolci srečno prispeli na Prvine. Okrepčali smo se z malico, nato pa razmigali naše možgančke in telesa z iskanjem pravilnih likov v naravi. Pred kosilom smo se končno razporedili po sobah. Popoldan smo preživeli na pohodu na Čemšeniško planino. Med potjo smo uživali v lepem razgledu, igrali smo se na igralih in spoznavali, kako lovci pomagajo živalim preživeti zimo. Po večerji pa smo se preizkusili še v kvizu.

V četrtek smo se po jutranji telovadbi in zajtrku odpravili ven. V naravi smo iskali pripomočke, ki bi nam lahko služili kot čopiči. Vse, kar smo nabrali smo potem tudi preizkusili. Naše ročne spretnosti smo nato pokazali tudi med ustvarjanjem vremenkotov – sovic. Po kosilu smo se preizkusili v viteških igrah. Gradili smo trdnjave, pisali pesmi in legende, se pomerili v matematičnih nalogah ter zadevanju v cilj. Dan smo zaključili s skrivanjem in iskanjem zakladov.

V petek smo bili pridni. Kar sami smo si spakirali prtljago in pospravili naše sobe. Zadnji dan našega bivanja na prvinah sta nas čakali še dve dejavnosti. Okrog tabora smo v naravi iskali črke, iz katerih lahko sestavimo naše ime. Iskali smo tudi užitne rastline, s katerimi bi lahko napolnili svoje želodčke. Preizkusili smo se tudi v sestavljanju iger, pri katerih lahko uporabimo materiale iz narave. Morali smo sestaviti pravila, posneti potek igre in določiti, kdo zmaga. Dejavnost smo zaključili z izmišljeno legendo o neki stvari okrog doma, ki nas je res pritegnila. Resnična preizkušnja za nas pa je bil orientacijski pohod. Tukaj smo na lastni koži občutili, da je sodelovanje cele skupine resnično pomembno.

Vsi trije dnevi so bili pestri, polni dejavnosti. Kljub temu, da smo zvečer majceno pogrešali starše in da smo v petek že kar malo čakali, da se vrnemo v njihov objem, smo bili v veliki večini mnenja, da bi se na Prvine z veseljem spet vrnili.

Ana Lončar Burjek

Dostopnost