Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

SIO-2020

V začetku šolkega leta 2017/18 smo se vključili v projekt SIO 2020 pod okriljem Arnes-a. Štiriletni “Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju” omogoča vzgojno-izobraževalnim zavodom sofinanciranje izgradnje brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme ter razvija e-storitve in e-vsebine. Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).

 

EDUROAM

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji (http://www.eduroam.si) ali tujini (https://www.eduroam.org/). V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja Eduroam je na voljo za vse naše učence in profesorje. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa se obrnite na računalničarko Saro Zalesnik (sara.zalesnik@os-fa.si).

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu  www.eduroam.si in Arnes (podrobna navodila za posamezen OS)

Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Dostopnost