Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

Jutranje varstvo

Jutranje varstvo je oblika vzgojnega dela z učenci 1. razreda in ostalimi učenci, ki pred poukom potrebujejo varstvo. Učenci se v jutranje varstvo vključujejo prostovoljno s prijavo staršev in v okviru pravil, ki jih določi šola. Jutranje varstvo obsega: zajtrk, počitek, sprostitveno dejavnost in pripravo na pouk. S cilji jutranjega varstva želimo učencem zagotoviti varno in spodbudno okolje, v katerem lahko pričakajo pouk, organizirati počitek ali dejavnosti po izbiri ter zagotoviti pomoč, če jo učenci potrebujejo.

Jutranje varstvo se pričenja ob 6.05 in konča ob 8.05, ko gredo učenci k pouku. Za učence 1. razreda je jutranje varstvo brezplačno.

Vodja skupin podaljšanega bivanja na šoli je Simona Šiška.

ČAS PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK
6.05-8.05 Gordana Slak Simona Šiška Nancy Vake Nancy Vake Simona Šiška
7.05-8.05 Polona Vučko Gaja Pencelj Stanka Jaklič Stanka Jaklič Polona Vučko

 

Podaljšano bivanje

Oddelki podaljšanega bivanja so namenjeni učencem od prvega do petega razreda. Podaljšano bivanje je strokovno vodeno, vsebuje pa naslednje elemente: samostojno učenje, sprostitvene dejavnosti, ustvarjalno preživljanje časa in kosilo:

  • Samostojno učenje je dejavnost, v okviru katere poteka usmerjanje in navajanje učencev na samostojno opravljanje različnih učnih aktivnosti.
  • Sprostitvena dejavnost je namenjena počitku, sprostitvi, obnavljanju psihofizičnih moči učencev in se odvija v aktivni in pasivni obliki.
  • Ustvarjalno preživljanje časa je dejavnost, ki je namenjena razvedrilu, sprostitvi, počitku in v kateri učenci nimajo učnih obveznosti. Učencem omogoča ukvarjanje z različnimi vsebinami.
  • Kosilo je dejavnost, v okviru katere poteka priprava na kosilo, s poudarkom na kulturi prehranjevanja, in prehrana učencev v organizaciji šole.

 

Učitelj podaljšanega bivanja bo dovolil vašemu otroku predčasen odhod domov le v primeru, če ga boste o tem predhodno pisno obvestili.

Vodje skupin v šolskem letu 2023/24:

ODDELEK UČENCI UČILNICA VODJA ODDELKA
PB1 1. A  1. A Božena Opara
PB2 1. B  1. B mag. Marja Gerbec
PB3 2. A 2. A Andreja Karner
PB4 2. B 2. B Mihael Božič
PB5 3. A in 3. B 3. A Katja Kordiš
PB6 3. A in 3. B 3. B  Lana Djuratovič
PB7 4. A + 4. B 4. B Žan Lunar
PB8 4. A + 4. C 4. C Mimi Z. Cotman
PB9 5. A + 5. B + 4. C  5. B Barbara Karba

 

Dostopnost