Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

SPREJEM PRVOŠOLCEV IN NJIHOVIH STARŠEV NA 1. ŠOLSKI DAN, 1. SEPTEMBRA 2022

Sep 5, 2022 | Obvestila

Prvi šolski dan je vedno poseben dan. Še posebej pomembna življenjska prelomnica je ta dan za prvošolce in tudi njihove starše. Letos je prag Osnovne šole Trzin 1. septembra prvič pogumno prestopilo 36 prvošolcev. Najprej so s šolskimi torbicami vstopili v garderobo 1. triade, kjer so si ogledali mesta, kamor bodo odlagali svoje čevlje in oblačila ter prav tako prostor, če bodo kaj pozabili, izgubili. Nato so šolske torbice odložili v matičnih učilnicah ter se sprehodili do šolske jedilnice, kjer jim je prijetno dobrodošlico z gledališko predstavo pripravil Miha iz gledališča KU KUC.

Po predstavi so pogumno pomahali staršem in zapustili šolsko jedilnico, najprej učenci 1. a z učiteljico Matejo Veternik in nato še učenci 1. b z učiteljico Špelo Šivic. V matičnih učilnicah so se posladkali s torto, ki jo vsako leto šoli podari Društvo prijateljev mladine iz Trzina, prejeli rumene rutice in darilca in si izmenjali nekaj misli, kako se počutijo kot prvošolci.

Starši so svoje prvošolce počakali v šolski jedilnici, kjer so jih nagovorile pomočnica ravnateljice, Jana Klopčič, šolski svetovalni delavki Katja Kadivec in Manca Furlan ter na koncu ravnateljica, Matejka Chvatal, ki jim je zaželela, da bi se v šoli njihovi otroci prijetno in varno počutili ter se veliko naučili.

Vsem prvošolcem želimo, da bi v hram učenosti vstopali pogumno in nasmejano ter stkali prave prijateljske vezi.

 

Ravnateljica OŠ Trzin

Matejka Chvatal

Dostopnost