V petek, 18. 11. 2022, bomo na šoli z različnimi dogodki obeležili dan slovenske hrane.
V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk bomo za vse učence pripravili zajtrk že ob 7.30, zato bo urnik za učence v tem tednu nekoliko spremenjen (ODS bo v petek ob 7.30, petkove predure pa v sredo zjutraj).
Ob zvokih Čebelarja (Lojze Slak) bomo učencem postregli tradicionalna živila slovenskega zajtrka, kot so med, maslo, mleko, kruh in jabolka lokalnega porekla.
Vsebine ODS in dneve dejavnosti v 2. in 3. razredu bomo namenili ozaveščanju o zdravi prehrani, prednostih in pomenu lokalno pridelanih živil, domače pridelave in predelave hrane, pomenu kmetijstva, čebelarstva itd. V okviru projekta Kuhna pa to bodo učenci 9. razreda pod mentorstvom učiteljice Ajde Premrl pripravili nekaj slovenskih tradicionalnih jedi, vselimo pa se tudi obiska z Ministrstva za kmetijsko ter obiska Čebelarskega društva iz Domžal.
Pa dober tek!