Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

Poslovili smo se od GENERACIJE 2014/23

Jun 20, 2023 | Obvestila

Letos smo zaključek osnovnošolske poti naših devetošolcev imeli 14. 6. 2023.

Po uvodni četvorki in nagovoru  napovedovalcev nam je spregovorila gospa ravnateljica Matejka Chvatal.

Tudi ta generacija se je poslovila z lepim programom, ki so ga povezovali Ruby, Tevž, Liam in Natalija. Odkrili smo veliko glasbenih talentov in spoznali, da smo imeli v naši sredi res številčno glasbeno generacijo.  Svoje talente so nam najprej predstavili  Natalija, Ula, Arne, Žan, Jon, Brina in Julija s skladbo We are the world.

Izvrstno solistko Tajo, ki nam je zapela Slipping through my fingers, znane skupine ABBA, smo spremljali s pridržanim dihom in v občudovanju njenega glasu.

Oba razreda sta nam pripravila tudi prijetno predstavitev razredov, ki smo si jo ogledali, in se čudili številčnim izvenšolskim  dejavnostim naših devetošolcev.

S pomočjo plesne šole Miki so se naučili tudi plesnih korakov četvorke in klasičnega plesa. Tako smo lahko občudovali tudi plesno znanje četvorke, angleškega valčka, ča-ča-ča in bačate.

Taja in Lan sta nam zaigrala skladbo Erika Satieja z naslovom GYMNOPEDIE in izvedela res prijeten in lep glasbeni nastop.

Z doživetim igranjem, za katerega je požel velik aplavz, nas je navdušil tudi pianist Yaroslav, ki igra klavir  že 6.  leto. Zaigral nam je skladbo Yiruma, River FLOWS IN You.

Jon Vodopivec je osvojil je 2. mesto in srebrni pokal na glasbenem tekmovanju Panonia music festival. Dosegel je 1. mesto in 100 doseženih točk na mednarodnem glasbenem tekmovanju v Srbiji. Tekmovanja se je udeležilo več kot 400 glasbenikov iz 20 držav. Tako si je pridobil naziv evropskega prvaka. Na tekmovanju Sirium music fest je osvojil  tudi grand mix nagrado – najboljši od vseh. Zaigral nam je dve skladbi Divertissement Tziganace in Parga.

Ta generacija je prejela ogromno priznanj, ki  jih je slovesno podelila gospa ravnateljica in oba razrednika, in sicer 15. 6. 2023, ko so devetošolci prejeli tudi zaključna spričevala.

Na valeti smo imenovali samo tiste učence, ki so prejeli najvišja priznanja, saj je ta generacija osvojila 169 priznanj.

Učenci so se tudi lepo zahvalili vsem učiteljem za njihovo veliko vlogo in vložen trud, ki so ga opravili pri  svojem vzgojno-izobraževalnem delu.

Valeto smo zaključili s prižigom svečk na torti in z zaključnim govorom razrednikov – Janija Muhe in Marjane Galjot. Devetošolce je zelo razveselila bivša razredničarka 9. b-razreda, ga. Darje Kos Strmec, ki se je z veseljem odzvala vabilu na ta slovesni dogodek.

Po zaključku je sledilo je druženje v šolski jedilnici in tudi vedno težko pričakovan After party.

 

                                                                            Marjana Galjot

 

Dostopnost