Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE, 22. 4. 2024

Apr 16, 2024 | Obvestila

Letošnji gost prireditve ob zaključku bralne značke je pripovedovalec in nekdanji spiker Radia Študent Rok Kušlan. Na tokratnem srečanju bo učencem, ki so opravili bralno značko, pripovedoval pravljice, zasukane na hec, ob katerih se bodo zabavali mlajši in starejši.

Rok Kušlan je svojo pripovedovalsko pot začel na Radiu Študent. Je en od prepoznanih glasov serije ljudskih pravljic Za dva groša fantazije, ki so jo poslušale mnoge generacije. Junija 2012 je bila na ljubljanskem Radiu Študent posneta in predvajana zadnja oddaja Za 2 groša fantazije. Groševci so na radiu delovali neprekinjeno od leta 2002. V teh 10 letih je bilo posnetih več kot petsto ljudskih pravljic z vsega sveta, ki so jih interpretirali spikerji Radia Študent ter občasni gostje.

Rok je v mnogih pripovedovanjih in javnih nastopih razvil prepoznaven slog, ki temelji predvsem na aktualizaciji zgodbe in izrazitem humorju. Zgodbe, ki jih pripoveduje, so največkrat humorne, smeh, ki se razlega po dvorani, pa nalezljiv.

Je tudi avtor knjige o slapovih, zagret hribolazec in strokovnjak za izlete po okoliških hribih naše prestolnice. O njih piše za mesečnik Ljubljana.

Dostopnost