Skoči na glavno vsebino

 

OSNOVNA ŠOLA TRZIN

Urnik

Nadomeščanja

Jedilnik

Valeta 2024

Jun 17, 2024 | Aktualno

V petek, 14. 6. 2024, ob 18. uri je v šolski telovadnici potekal slavnostni dogodek, izjemen dan za devetošolce, generacije 2015 – 2024.

Valeta se je začela s četvorko, ki ji je sledil govor gospe ravnateljice, v katerem je med drugim povedala »dragi devetošolci, zaupajte sebi, verjemite, da lahko po začrtani poti pridete do cilja. To vam bo uspelo s pogumom, s tveganjem, s tem, da boste verjeli vase, se cenili, prisluhnili drugim, znali oproščati, predvsem pa, da boste vztrajno sledili svojim sanjam.  Ne glede na to, kam vas bo vodila pot, boste vedno ostali zapisani v spominih naše šole. Z vami smo preživeli veliko časa, vas spoznavali na tak in drugačen način, zato verjamemo, da boste uspeli v novih izzivih, nalogah in življenjskih izkušnjah.«

Sledile so predstavitve oddelkov, ki so jih oblikovali učenci.

Devetošolci pa niso bili le odlični plesalci, svoje dni so si zapolnili tudi z glasbenimi aktivnostmi. Za valeto so se povezali v šolski bend, pod taktirko mentorice Mance Furlan. Zaigrali so pesem I will survive in sicer Kostja na bobnih, Keja na klavirju, Kasper na kitari, Ela, Bela in Živa na violinah, ter Zoja za mikrofonom.

Glasbene točke so se vrstile druga za drugo: Ana je zaigrala na flavto pesem Little dance. Ela je zaigrala na violino pesem Viva La Vida in še Martin pesem See you again na klavirju.

Učenec Tadej je nadaljeval, da je bilo teh devet let tako lepih, da bodo vsi pogrešali skupne trenutke. Zato so v zborčku zapeli pesem I’ll be missing you.

Sledila je podelitev spričeval in priznanj, ki so jih posamezni učenci dosegli na državnih tekmovanjih iz znanja.

K besedi so le prišle tudi razredničarke, ki so v zborčku prelepo nagovorile učence.

Učenka Lora je povedala, da so si učenci v zadnjih letih lepšali šolske dni s plesnimi nastopi na več prireditvah, za kar gre velika zahvala učiteljici Ireni Capuder. Pred zadnjo plesno točko, ki so jo poimenovali »Irenin skupni ples« oz. “piko na i”, kjer so sodelovali vsi devetošolci, je še učenka Zarja namenila nekaj lepih misli učiteljem in staršem.

Za konec smo se še zadnjič vsi skupaj zbrali v jedilnici, kjer smo se posladkali s torto, se fotografirali in se spominjali lepih trenutkov, ki smo jih skupaj z učenci preživeli od 1. do 9. razreda.

Matejka Chvatal, ravnateljica OŠ Trzin

Dostopnost